Zuivelhoeve Tubbergen

Hollandse Kaas

Het Hollandse kaas assortiment van Zuivelhoeve kenmerkt zich door de eigen Zuivelhoeve kazen. Zuivelhoeve kaas is op de plank gerijpte natuurlijke kaas. Daarnaast zijn de Zuivelhoeve kazen gemaakt vanuit het principe “Zorg voor Zuivel”. Zorg voor Zuivel staat voor duurzaam ondernemen. Dit betekent een goede balans in de gehele keten. De melk komt van koeien die lekker buiten grazen oftewel onze weidekoeien. Onze boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun melk. Daarnaast hebben we aandacht voor het landschap waarin onze boeren werken en wonen. Dit is een continue proces waarbij de nadruk ligt op de indicatoren die voor de Nederlandse melkveehouderij het belangrijkste zijn: dierenwelzijn, arbeid, landschappelijke waarde, energie en klimaat. Zuivelhoeve heeft de ambitie om de lekkerste en duurzaamste kaas te verkopen. Met Zorg voor Zuivel zet Zuivelhoeve een belangrijke stap om de keten van koe tot kaas te verbeteren.

Graskaas, deze kaas wordt gemaakt van melk uit de maand mei. In deze maand gaan de koeien voor het eerst sinds de winter weer de wei in. Het gras heeft dan een hoger caroteen gehalte, hierdoor wordt de melk(en dus de kaas) romiger en daarmee dus lekkerder van smaak. Deze kaas is alleen in het voorjaar te verkrijgen.

Jonge kaas is een zachte romige kaas van ongeveer zes weken oud. Jong belegen is acht tot twaalf weken oud en krijgt dan al een iets vollere smaak. Belegen kaas heeft twaalf tot zestien weken gerijpt, is pittig en vol van smaak. Extra belegen heeft vijf tot zes maanden gelegen, deze kaas is pittig van smaak maar niet zout. Vanaf zeven maanden tot één jaar is de kaas oud. Door het opleggen van de oude kaas ontstaan kleine zoutspikkels, waardoor de kaas een iets zoutere smaak ontwikkelt. Na één jaar noemen we de kaas overjarig. De kaas is lekker oud en heeft duidelijk zichtbare zoutspikkels. De overjarige kaas brokkelt nog niet.

Ook in 20+ en 30+ kazen heeft Zuivelhoeve een ruim assortiment deze kazen doen zeker niet denken aan een magere kaas. 

De geit is een gezond dier dat erg precies omgaat met zijn voedsel. Geitenkaas is uitermate geschikt voor mensen met koemelkallergie en/of de fijnproevers onder ons die eens wat anders willen. Wij bieden diverse varianten geitenkaas aan in onze winkels zowel jong, oud als kruiden.filiaal