Zuivelhoeve Tubbergen

Chocolate Fridge Cake

Benodigdheden:

85g pure chocolade (72%)
85g boter
35g suiker
4 grote lepels Lyles golden syrup (Engelse stroop van Jumbo)
170g Verkade digestive original koekjes
95g hele rozijnen, gehakte gedroogde abrikozen en gehakte gedroogde vijgen
95g geroosterde hazelnoten en amandelen, gehakt


Bedek een blik van ong. 20 x 20 cm ruim met huishoudfolie.
Stop de digestive koekjes in een plastic zak en verkruimel ze door met een deegroller op de zak te slaan.
Smelt de chocolade, boter, suiker en stroop in een kom boven een pan van net kokende water, af en toe roeren.
Neem de kom met gesmolten chocolade van de pan af en voeg de digestives, abrikozen, vijgen, rozijnen en noten toe.
Lepel het mengsel in het blik.  Druk en spreid de cake glad met de achterkant van een grote lepel. 
Laat de cake afkoelen en zet die dan ongeveer 3 uur in koelkast.
Haal uit koelkast, verwijderde het huishoud folie en snij de cake in stukjes. ENJOY !



filiaal